Matematik

Opstilling af en funktion HJÆLP!!

06. september 2010 af 99apernille (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg sidder og er ved at lave lidt matematik, men får følgende opgave stillet:

Man ønsker grafisk at præsentere vandstanden i havnen, som funktion af tiden.

Stedet er en havn hvor middel-vandstanden er 4.5 meter. Begyndelsestidenspunktet for den grafiske afbildning skal være kl. 00:00. Klokken 02:30 måles en vandstand på 4 meter.

- opstil og afbild en funktionsudtryk, der viser svingingen i vandstanden indenfor et døgn, hvor begyndelestidspunktet skal være kl. 00:00

Nogle som som kan hjælpe med hvordan jeg skal lave det funktionsudtryk?? Er fuldstændig Lost!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

funktionsudtrykket er på formen f(x) = a*sin(2*pi*t/T +b) +4,5

a = højeste vandstand -4,5    b = faseforskydning     T = svingningstiden

der mangler et par oplysninger før du kan bestemme a, b og T


Skriv et svar til: Opstilling af en funktion HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.