Matematik

Reducer brøk (x-y)^2-y^2/2x

06. september 2010 af TinaJensenxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er blevet helt vildt usikket på hvordan man lige regner den her ud? Håber i kan hjæpe mig :)

Reducer brøk: (x-y)^2-y^2/2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af mette48 (Slettet)

(x-y)^2-y^2/2x

Tja nu håber jeg at alt det til venstre for brøkstregen er over denne

[(x-y)2-y2]/2x =

[x2+y2-2xy-y2]/2x =

[x2-2xy]/2x =

[x(x-2y)]/2x =

(x-y)/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det sidste step i din reduktion er forkert. Det rigtige resultat er

= x/2 - y , og så med det forbehold, at x ≠ 0.


Skriv et svar til: Reducer brøk (x-y)^2-y^2/2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.