Matematik

Reducere en brøk

07. september 2010 af rr0 (Slettet)

Hej

sidder lige og prøver at repetere lidt mat for mig selv men da jeg ikke er for god til at vedligeholde mit matematik er jeg

nu stødt ind i et problem.

(x+2y)/3x - (3y-2x)/2y - 4y^2+ 6x^2)/6xy

Jeg har prøvet at gange igennem med henholdsvis 2y og 3x men kan ikke få den til at gå op, så måske lidt hjælp kunne være dejligt. Har også lagt regnestykket som word fil


 

Vedhæftet fil: reducere.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af mikk0384 (Slettet)

Jeg har lige vedhæftet løsningen. Jeg er rimelig sikker på at den er rigtig, men det vil ikke gøre noget hvis en anden lige kigger den igennem.

Mvh

Mikkel Højbak

Vedhæftet fil:reduceret.doc

Svar #2
07. september 2010 af rr0 (Slettet)

Hej Mikkel

Tak for svaret og er selv ret meget sikker på der er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også bruge følgende fremgangsmåde

(x+2y)/3x - (3y-2x)/2y - (4y2+ 6x2)/6xy =

1/3 + (2/3)y/x - 3/2 + x/y - (2/3)y/x - x/y =

1/3 - 3/2 = 2/6 - 9/6 = -7/6, med det forbehold, at xy ≠ 0 .


Skriv et svar til: Reducere en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.