Matematik

ligning l=ø?

07. september 2010 af mimi8 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har en ligning der hedder 5-2(3x-4)=4(3-2x)
Jeg har prøvet at regne den igennem men sys ikke rigtig at det passer ?
Kan det passe at det så bliver L=Ø ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af leoemil (Slettet)

5-2(x-4) = 4(3-2x)

5-2x+8 = 12-8x

-2x+8x = 12-8-5

6x = -1

x = -1/6


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2010 af ramme2 (Slettet)

det giver   x= -½           Jeg kender desværre ikke de matematiske symboler L=Ø , men har blot løst ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af ramme2 (Slettet)

#1   5-2(x-4) = 4(3-2x)     ???     Du har glemt at det er 2*(3x-4) der står i  opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2010 af leoemil (Slettet)

Sorry Ja, jeg har løst:

5-2(x-4) = 4(3-2x)

og ikke

5-2(3x-4) = 4(3-2x)

I nederste tilfælde fås x = -1/2


Svar #5
07. september 2010 af mimi8 (Slettet)

 Kan i forklare mig hvordan i har fået det til - 1/2 ? er rigtig forvirret ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

"L=Ø" angiver, at løsningsmængden er tom, dvs. ligningen har ingen løsninger.

Da ligningen

5-2(3x-4)=4(3-2x)

reduceres til

5 -6x + 8 = 12 - 8x , eller

2x = -1 , dvs

x = -1/2

ser det ud til, at ligningen er løst korrekt i #2, og derfor gælder L ≠ Ø , eller L ⊃ Ø .


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2010 af ramme2 (Slettet)

5-2(3x-4) = 4(3-2x)

5-6x+8 = 12-8x

-6x+8x = 12-8-5

2x = -1

x = - ½


Svar #8
07. september 2010 af mimi8 (Slettet)

 Jeg tænkte på om x kan blive 0 ? altså x=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 . Den fuldstændige løsning er x = -1/2 . Der er ikke andre løsninger. Eftervis ved at gøre prøve.


Svar #10
07. september 2010 af mimi8 (Slettet)

 Det forstår jeg godt nu .. Men det er fordi der er en anden ligning jeg ikke kan får op .. og der står så x=0 ? derfor jeg spørger om man kunne får x til at blive 0 ?


Svar #11
07. september 2010 af mimi8 (Slettet)

 ligningen hedder =
12-2(x+3)-3(2-2x)=0
Det jeg får det til er
4x=0

x=0 ???


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. september 2010 af ramme2 (Slettet)

4x=0        x= 0/4      x=0              når du har et 0 i tælleren, vil brøken altid give 0, prøv selv efter på din lommeregner. (Dog gælder det altid at nævneren <> 0)


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Ja,  x = 0, og så er den løst - !


Svar #14
08. september 2010 af mimi8 (Slettet)

 Så har jeg ligning der hedder 2(3x-4)=3(3-2x) 
Den kan jeg slet ikke får til at passe: = 0x = -1 (der er ingen løsning til den?) L=Ø ? eller er det mig der har lavet fejl i den ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg gætter på, at du har

6x - 8 = 9 - 6x

Men det går galt, når du skal samle x'erne på venstre side

Godt trick: Når noget flyttes over på den anden side af lighedstegnet, skifter det fortegn

Så nu får vi:

6x + 6x = 9 + 8

12x = 17

x = 17/12

Vupti !


Skriv et svar til: ligning l=ø?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.