Matematik

At forkorte

07. september 2010 af davidaff (Slettet)

Hej:) Er der nogen, som kan hjælpe mig med at forstå, hvordan 32x+1 er lig 3*9?:S

Samtidig er jeg i tvivl om, hvordan man forkorter denne brøk: 3x2 +2/x3 +2x ?

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

32x+1 = 3·32x = 3·(32)x = 3·9x

Husk parenteser!! (3x2 +2)/(x3 +2x) = (3x2 +2)/(x(x2+2)) ikke noget at forkorte her.

Måske du mente 3(x2 +2)/(x3 +2x) = 3(x2 +2)/(x(x2+2)) = 3/x ?

Det er rent gætteværk herfra, hvad du havde i tankerne.


Svar #2
07. september 2010 af davidaff (Slettet)

Tusind tak for dit svar:)

Jeg får denne brøk (3x^2 +2)/(x^3 +2x ), når jeg differentierer ln(x3+2x). Lommeregneren får resultatet: ((2x)/(x2 +2))+(1/x)

Har jeg muligvis lavet en fejl?:S


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nu er 2x/(x2+2) + 1/x = (2x2 +x2+2)/(x(x2+2)) = (3x2 + 2)/(x(x2+2)) . De to resultater er identiske.


Svar #4
07. september 2010 af davidaff (Slettet)

Det er jo helt åbenlyst! Tusind tak!:)


Skriv et svar til: At forkorte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.