Matematik

ligning

07. september 2010 af SashaH (Slettet)

f(x)=2x-3    og     g(x)=-x+2

skal vi løse ligning.

1) f(x)=g(x)

(2x-3)(x)=(-x+2)(x)
2x^2-3x=-x^2+2x
2x^2+x^2-3x-2x=0
3x^2-5x=0
 

er det bare sådan man regner det, eller skal man regne videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Isomorphician

2x - 3 = -x + 2 <=>

3x = 5 <=>

x = ....


Svar #2
07. september 2010 af SashaH (Slettet)

f(2x)=g(x)

hvis man har sådan en funktion, hvordan skriver man den op?

2x-3*2x=-x+2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Isomorphician

f(2x) = 2(2x) - 3 = 4x - 3


Svar #4
07. september 2010 af SashaH (Slettet)

dvs. 4x-3=4x-3 --> 4x-4x=-3+3 --> 0=0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2010 af Isomorphician

4x - 3 = -x + 2 <=>

5x = 5 <=>

x = 1


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.