Matematik

Bestem en ligning for 2 linjer ud fra følgende oplysninger:

07. september 2010 af Sara6020 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle !

Jeg har fået stillet en opgave:

"To linjer l og m skærer hinanden i punktet (2,5).
Linjen l er parallel med linjen y=3x-17.
Linjen m går gennem punktet (7,-3)"
a: Bestem en ligning for l.
b: Bestem en ligning for m.

Det er jo ikke så svært at bare tegne linjerne ind i et koordinatsystem,
men man bør kunne bruge ovenstående oplysninger og beregne lin-
jernes ligning men hvordan? 

Hilsen Sarah, 1a


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af NejTilSvampe

 Linjen l er parallel med linjen y = 3x-17  - betyder at l's hældning er 3 og så ved du at l går gennem (2,5)

Du løser derfor ligningen  5 = 3*2 + b   mht b.  for at finde linjen l

linjen m går gennem punktet (7,3) og du ved i forvejen at den OGSÅ går gennem (2,5).

Du løser derfor ligningsystemet:

3 = 7a + b    og    5 = 2a + b    mht. a og b.  for at finde linjen m.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for 2 linjer ud fra følgende oplysninger:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.