Matematik

Omregn m2 til liter??

07. september 2010 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :)

Det er en lille bitte opgave, jeg er i tvivl om løsningen og metoden til at omregne fra flademål > rummål

Først vil jeg lige spørge om 1930 m2 svarer til 1930 Liter????

Dernæst skal jeg i opgaven omregne 1930 m2 fra liter til kg, hvordan gør jeg det???

Altså hvordan finder jeg ud af hvor meget 1 m2 svarer til i liter?

Plejer at komme med bud selv, men lige denne type opgave har jeg ikke helt styr på :D

Håber nogen kan hjælpe :)

På forhånd mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan ikke omregne et flademål til rummål. Et flademål er et mål for areal. Rummål er et mål for rumfang (volumen).


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

1) Nej - 1 dm3 svarer til 1 liter, der går 10 dm på 1 m eller 103dm på 1 m3. Altså er 1 m3 = 1000 dm3 = 1000 l

2) Ikke noget med m2, det er et flademål. Vi holder os til m3 - ikke?
Bortset fra det, så er spørgsmålet besvaret ovenfor.
 


Svar #3
07. september 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Hmm lyder sandsynligt, fordi jeg kunne godt se i mit kladehæfte bag på, at det ikke virkede "rigtigt"

Så er det nok bedre at jeg skriver opgaven ind som det står i bogen :)

Opgave 1

Jørgensen anlægger en rektangulær terrasse. Den er 4,95 m * 5,35 m.

Der skal lægges 25 cm sand under fliserne.

En vognmand har læsset en bunke sand af på grunden, i form som en kegle.

Sandbunkens højde er 1,45 m og 4 m i diameter ved jorden.

A) Er der leveret sand nok?

Så har jeg prøvet, at regne mig frem så godt jeg nu kan :) hehe.

Først finder jeg arealet af den rektangulære terrasse: 4,95*5,35= 26,4825, som jeg har afrundet til 26,5 m2

Formel for keglen: V= 1/3*h*G altså = 1/3*1,45*4= 1,93 m3.

Så er det her jeg er i tvivl om jeg har gjort det rigtigt: Jeg ganger 1,93 m3 med 1000, for at få det i liter, men kunne man det?

Altså 1930 liter sand, på en overflade på 26,5 m2. er det forkert regnet?

Men er de 25 cm højden af sandmængden?


Svar #4
07. september 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Nåh ja, så spørger de i opgave 2) hvad vejer sandbunken?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2010 af nini66 (Slettet)

akkurat samme opgave og samme problem her :/ men syns nu det  ser ud som om, det er rigitig ud :) jeg skal til at lave den nu også :)

HELD OG LYKKE!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Det er ikke keglens grundflade, der er 4 , men diameteren af grundfladen. Altså er r = d/2 og grundfladen = 2 π r
Om igen


Svar #7
07. september 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Ja, der er nemlig ikke facit for netop lige denne opgave heh, så jeg kunne ikke tjekke det :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 men man kan godt regne det ud... ergo vil det sige, at man ikke ville kunne regne ud, hvor meget overflade en liter mælk kunne dække..? taget forhold til at ingen suge evne på overfladen.

hvis man har et kvadrat. bredde * højde * dybde = sidelængde^(3)

hvis man så har et kvadrat på 1*1*1 , så ved vi at den nederste bund må være 1 i højden... selvfølgelig alt efter, hvad man måler i.

1930m^(2)   --> 1930 * 100 = 193000cm^(2) vi skal bruge 6 side flader til at danne 1 ml. 193000/6 = altså måtte vi skulle bruge 5361,11 liter til at dække vores areal på 1,930km^(2)

MEN DET ER SÅ IGEN EGENTLIG MÅLT I CM^(3), MEN UDREGNET OG BRUGT SOM CM^(2).

DETTE ER BLOT EN TEORI!! 


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2010 af kieslich (Slettet)

Sand der skal bruges:  længde * bredde * dybde   =  4,95*5,35*0,25

Sand leveret:  1/3*h*G    hvor G = π*r2     r = diameter/2 = 4/2

regn alt ud i m3  ikke liter


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Lad os høre, hvad du videre gør


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - #4 -- Først skal du finde rumfanget af den mængde sand, der skal bruges til fliserne. Det er terrassens areal gange sandets højde (25cm, omregnet til m) . Det bliver et rumfang i m3 .

Dernæst skal du finde rumfanget af en kegle, hvis cirkulære grundflade haren diameter på 4m og hvis højde er 1,45m . Find først radius r i cirklen og beregn så keglens rumfang

V = (1/3)h·πr2 .

Det er rigtigt, af rumfangene i m3 laves om til liter ved at gange med 1000; men det spørger opgaven vist ikke om. Du skal blot afgøre, om der er sand nok i keglen til at dække terrassebehovet for sand.

For at beregne opg 2, skal du kende sandets massefylde -- hvor meget vejer 1m3 sand, eller en lignende oplysning.


Svar #12
07. september 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Okay 5,35*4,95*0,25= 6,62 m3

For at beregne opg 2, skal du kende sandets massefylde -- hvor meget vejer 1m3 sand, eller en lignende oplysning.

Bingo der har vi svaret på det jeg skulle bruge :D

Ja længere oppe i bogen står der sandets massefylde til 1,55g/ cm3


Brugbart svar (0)

Svar #13
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Den formel V = (1/3)*h*G bruger arealet G af grundfladen. Grundfladen er en cirkel med diameter 4m. Du skal så først beregne arealet af grundfladen. Du må da selv om, hvilken formel bruger for det, om du bruger πr2 eller (π/4)d2 er jo ligegyldigt -- resultatet er jo det samme; men du skal bruge en korrekt formel.


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 -- Så kan du beregne sandets masse, når du har beregnet rumfanget af sandet.


Svar #15
07. september 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Vejer sandbunken så det her: 6,62m3*1,55= 10,261??


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Det, du skal beregne er RUMFANGET af sandet, ikke vægten, så vi har slet ikke brug for massefylden i den opgave, du præsenterede os for i starten . . .

Er der en 2.del, vi ikke har set - ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15 -- Du skal først beregne rumfanget af den kegleformede sandbunke.

#16 -- Der spørges senere om massen af sandbunken. Her kommer massefylden ind, jvf. #4.


Svar #18
07. september 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Ja self 1/3*1,45*Pi*2 i anden= det giver 6,07 m3, som er rumfanget af sandbunken?

Og det er ikke den formel vi har i bogen denne gang :)


Svar #19
07. september 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Jeg siger tusind tak for jeres hjælp :D


Brugbart svar (0)

Svar #20
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#18 -- Ja, det er rumfanget af sandbunken.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.