Matematik

brøker

08. september 2010 af sillebassen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er der nogen der kan hjælpe med at regne om til uægte brøker, og give et eks,?

2 1/6 eller 4 3/5


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2010 af pederdingo93 (Slettet)

 2 = 12/6 

12/6 + 1/6 = 13/6

4 = 20/5

20/5 + 3/5 = 23/5


Svar #2
08. september 2010 af sillebassen (Slettet)

#1
 

 2 = 12/6 

12/6 + 1/6 = 13/6

4 = 20/5

20/5 + 3/5 = 23/5

men hvad så når man siger 1 1/2 hvad * man 1 med


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

1 1/2 laves til halve

1 hel er 2/2 så bliver 1 1/2 til 2/2 + 1/2 =3/2

----------------------

4 3/5

4 hele bliver 4*5/5 = 20/5

4 3/5 = 4*5/5 + 3/5 =(20+3)/5


Svar #4
09. september 2010 af sillebassen (Slettet)

super du er et geni

#3
 

1 1/2 laves til halve

1 hel er 2/2 så bliver 1 1/2 til 2/2 + 1/2 =3/2

----------------------

4 3/5

4 hele bliver 4*5/5 = 20/5

4 3/5 = 4*5/5 + 3/5 =(20+3)/5


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2010 af mathon

dvs
            a b/c = (a·c+b)/c


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.