Matematik

brøker - hurtig hjælp..

09. september 2010 af Lipase (Slettet)

Har prøvet at løse den her opgave men, jeg synes ikke mit resultat er realistisk.

Opgaven:

Bestem værdien af x+y/x-y  Når x= 3/4 og y= 2/3


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af Teazy (Slettet)

sæt værdierne ind:

x+y/x-y = (3/4+2/3)/(3/4-2/3) = (9/12+8/12)/(9/12-8/12) = (17/12)/(1/12) = 204/12 = 17


Svar #2
09. september 2010 af Lipase (Slettet)

Så var mit resultat alligevel rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 og #1

Husk i dette format, hvor brøkstregerne skrives som / , at sætte parenteser. Det udtryk, som I begge mener, er

(x+y) / (x-y) .

Udtrykket, som I har skrevet det, kan med de gældende regler kun fortolkes som 

x + (y/x) - y ,

hvilket jo ikke er, hvad I mente.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2010 af diiidaaa (Slettet)

Men hvis man laver 3/4 og 2/3 om til decimaltal har vi jo 0,75 og 0.6

og (x+y) / (x-y) =  (0,75+0,6) / (0,75-0,6) = (1,35)/(0,15) = 9 ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Nej, det har vi altså ikke.

2/3 = 0,66666666666666.... , ikke bare 0,6 . Du begår en fejl på næsten 50% i en opgave som denne, ved at runde af så groft, som du gør.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2010 af diiidaaa (Slettet)

Aha. Vil det sige at det man regner med brøker er det sikrest ikke at lave det om til blandede tal.


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det har ikke noget med blandede tal at gøre. Blandede tal er en anden skrivemåde for brøker, hvor tælleren er større end nævneren, og hvor heltalsdelen af brøken spaltes ud.

Du forsøgte, at lave brøkerne om til decimaltal, og det er da en brugbar fremgangsmåde, hvis man gør det rigtigt og ikke laver grove afrundingsfejl. Problemet med at repræsentere brøker som decimaltal er, at der er brøker, som 2/3, hvor tallet kun kan repræsenteres nøjagtigt som et decimaltal ved at medtage uendelig mange decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2010 af diiidaaa (Slettet)

Tak for hjælp.


Skriv et svar til: brøker - hurtig hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.