Matematik

Hjælp til opløsning i faktorer og potenser og rødder!

10. september 2010 af meller22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Jeg har brug for hjælp til at regne følgende stykker:

     8x + 8y
_________                                       =
8x^2 + 8y^2 + 16xy

  (-8)^7
______
   8^4
 

    10^a+1
____________
     1000
 

B^x+3
____
B^4
 

Håber virkelig I kan hjælpe mig!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2010 af peter lind

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår dine opgaver. Det er noget uklart beskrevet. Hvis jeg har gættet rigtig skal du i den første opgave forkorte med 8 og dernæst i nævneren bruge (a+b)2 = a2+b2+2a*b. I de andre skal du formentlig brug at an/am = an-m


Svar #2
10. september 2010 af meller22 (Slettet)

tak for svar. altså de der grimme streger skal forestille sig at være en brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:reduktion_11.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2010 af peter lind

Det var ikke så meget det jeg var i tvivl om. Problemerne opstår, når du sætter et = efter den første brøkstreg samt når du skriver for eks 10^a+1 betyder det 10a+1 eller 10a+1. Som du skriver det er det det sidste, der er rigtigt; men jeg gættede altså på at det var det første fordi det gav en mere rimelig opgave.


Svar #5
10. september 2010 af meller22 (Slettet)

ligemedtegnet var bare for at indikerere jeg ville have hjælp til hvad resultaterne blev. 10^a+1 betyder det første du skrev som du selv gættede på. kan ikke finde ud af at skrive det rigtigt. Kan du hjælpe yderligere med opgaverne? er meget forvirret over hvad jeg skal gøre!


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2010 af peter lind

Med hensyn til 10a+1 kan du enten skrive det som10^(a+1) eller skrive 10a+1, markere a+1 og trykke på  x2 knappen i bjælken ovenover.

Jeg er ikke sikker på hvad du er i tvivl om med hensyn til resten. I den første skal du først bruge at (-8)7 =-87 (fordi 7 er et ulige tal) dernæst bruge an/am = an-m med a = 8, n=7 og m=4


Svar #7
12. september 2010 af meller22 (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig den måde du har skrevet det på. Vil du prøve at udregne en eller flere for mig og beskrive hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2010 af peter lind

Fortsat fra #6 Du har (-8)7/84 = -87/84 =- 87-4


Svar #9
12. september 2010 af meller22 (Slettet)

ok - tak :-)


Skriv et svar til: Hjælp til opløsning i faktorer og potenser og rødder!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.