Matematik

Overflade areal

12. september 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

Hej, (:

Jeg har fået til opgave at løse en opgave som jeg har meget svært ved at løse. Opgaven lyder således:

En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.

Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund

Håber, at der nogen der kan hjælpe mig.


Brugbart svar (3)

Svar #1
12. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kald siden i den kvadratiske bund for x og kald kassens højde. Opskriv kassens rumfang ved x og h, og isoler h, idet det udnyttes at rumfanget er 125. Opskriv kassens samlede overfladeareal udtrykt ved x og h, og indsæt udtrykket for h i overfladeudtrykket, der da bliver en funktion af x.


Svar #2
12. september 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

jeg ved godt det nok er et dumt spørgsmål men en kasses overflade areal, ved du hvad formlen er for det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2010 af Teazy (Slettet)

V = x^2*h = 125 -> h = 125/x^2

OA = 2x^2+4xh = 2x^2 + 4x*(125/x^2) = 2x^2+500/x


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- En kasse med låg og bund har 6 sideflader, der hver er et rektangel. Ud fra kassens dimensioner kan du se, hvad dimensionerne for hvert af disse rektangler er. Brug formlen for arealet af et rektangel til beregning af det samlede overfladeareal.


Svar #5
12. september 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

super, tusind tak skal I ha' (:


Skriv et svar til: Overflade areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.