Matematik

opstil to ligninger med to ubekendte

12. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

4 katte og 3 killinger vejer 44 kg, mens 3 katte og 2 killinger vejer 32 kg. Idet alle katte vejer det samme, og alle killinger vejer det samme, skal du finde vægten af en kat og vægten af en killing.

kan man opstille det således?
 

4x+3y = 44

3x+2y = 33


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af Teazy (Slettet)

Jeps det er helt rigtigt!


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af mathon

I:  4x + 3y = 44                                           I multipliceres med -2 og kaldes III
II: 3x + 2y = 32                                           II multipliceres med 3 og klades IV

III:  -8x - 6y = -88
IV:   9x + 6y = 96                                        III og IV adderes

       x = 8                                                   som indsat i  II: 3x + 2y = 32 giver

      3·8 + 2y = 32
      24 + 2y = 32
     12 + y = 16
       y = 4
 


 


Svar #3
12. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om denne opgave?

Camilla betalte 180 kr for et kasettebånd og en CD. På kvitteringen ser hun, at CD'en kostede 3 gange så meget som kasettebåndet. Hvad kostede båndet?


Svar #4
12. september 2010 af Skønnetøs (Slettet)

jeg får:

x=11 og y = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2010 af mathon

                     kasettebåndspris                   CD-pris
   
                                 x                                        3x

                        samlet pris                samlet pris

                           x + 3x                             180

ligning                 x + 3x            =               180

her slipper du med én ligning


Skriv et svar til: opstil to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.