Matematik

HJÆLP MATEMATIK INTEGRALE!

12. september 2010 af 1518854 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hvordan bestemmer jeg integralet af 

1)  (x^5+2) 

2)  (3x^2e^(x^3+1))

det er ubestemt integral

er med på at nr 2 er en sammensat funktion og at jeg skal substituere, men er ikke sikker på om jeg gør det rigtigt. 

og i 1'eren. hvordan gør jeg det? skriver jeg så bare at den gir (x^6)/6 + 2x ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2010 af Teazy (Slettet)

1) (1/6)*x^2+2x+c

og ja 2eren er en substitution - prøv at substitutere x^3+1 :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af Teazy (Slettet)

ups, der lavede jeg lige en tastefejl. den giver  (1/6)*x^6+2x+c


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af mathon

substituer:
                         u = x3 + 1 og dermed 3x2dx = du

                                                                                                            her er tilbage
                                                                        her substitueres                                              substitueret                                                           
           
                         ∫ 3x2·ex^3+1dx = ∫ ex^3+1·(3x2dx) = ∫ eu ·du = eu + k = ex^3+1 + k


Svar #4
12. september 2010 af 1518854 (Slettet)

 så får jeg at dx = 1/(3x^2) dt

indsætter jeg så bare det på t's plads? så det gir:

integralet af (3x^2 e^t (1/(3x^2)) dt ?? 

og kan man så sige at 3x^2 og 1/3x^2 går ud med hinanden,, så det bare gir integralet af e^t??


Svar #5
12. september 2010 af 1518854 (Slettet)

 og er integralet af e^t ikke bare e^t??


Svar #6
12. september 2010 af 1518854 (Slettet)

nej har fundet ud af det nu. 

resultatet gir bare e^((x^3)+1)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2010 af kieslich (Slettet)

#6. Se #3. Du har glemt integrationskonstanten.


Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK INTEGRALE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.