Matematik

Matematik opgave - Haster!

12. september 2010 af LouiseJuul (Slettet)

Hej, håber i kan hjælpe!

___________________________________

Da tankvognen ankom om morgenen, indeholdt den 5000 liter vand. Kl 15 måler eleverne vandstanden i tanken til 29 cm.

*CIRKLENS MÅL*

Radius = 100 cm.

Vandstanden = 29 cm.

Tankvognens mål.... Længde = 10 m. ........... Bredde = 2 m.

1-4 del af cirklen (trekant) Trekanten = 100 cm x 100 cm. - 90 grader!

- Hvor meget vand er der gået til spilde i løbet af dagen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skal man gætte på, at tanken har form af en cylinder, hvis akse er vandret? Der gælder, at rumfanget er grundfladens areal ganget med højden (cylinderens længde). Grundfladen er her et cirkelafsnit med radius 100cm og pilhøjde 29 cm.


Svar #2
12. september 2010 af LouiseJuul (Slettet)

Det er en cylinder...

Forstod ikke så meget af det du skrev (-;


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven kører også i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=886797 , hvor en ulæselig tegning er blevet vedhæftet.


Svar #4
12. september 2010 af LouiseJuul (Slettet)

Ja, det er den (-; !


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Idet pilhøjden er h = 29cm og cirklens radius er r = 100 cm, findes sektorvinklen θ først af

h = r(1 - cos(θ/2)) eller cos(θ/2) = 1 - h/r , eller θ/2 = 44,765º . Arealet af cirkelafsnittet er da

G = r2/2(θ - sin(θ)) = 2813,15 cm2 = 28,1315 dm2 . Rumfanget af vandet i tanken er da

V = G·L hvor L er cylinderens længde = 10m = 100dm . Rumfanget er da

V = G·L = 2813,15 l (liter) . Der er derfor spildt 5000 l - 2813,15 l = 2186,85 l i løbet af dagen.


Svar #6
12. september 2010 af LouiseJuul (Slettet)

Yeah right /-;

Tak for hjælpen :-))


Skriv et svar til: Matematik opgave - Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.