Matematik

Hjælp vedr. Blækregning Opgave.

12. september 2010 af Kaisdj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Følgende Tekst "siger":

Da tankvognen ankom om morgnen, indholdt den 5000Liter vand. Kl.15 måler eleverne vandstanden i tanken til 29 cm.

På tegningen herunder har eleverne indtegnet vandstanden og nogle Hjælplinjer til brug ved beregning af, hvor meget vand der er tilbage.

Tjek Gennemse Filen, der står min Blækregning side. Det kan være i måske godt kan kig den igennem, da jeg ikke selv Kan find ud af beregn, hvor meget vand, der er gået til spilde.

Vedhæftet fil: Blækregning.jpg

Svar #1
12. september 2010 af Kaisdj (Slettet)

Undskyld I kan ikke læse siden, desværre er siden lidt utydellgt. Man det i kan hjælpe mig med er, at jeg skriver Blækregning spørgsmålet, og resultatet dvs. Resultatet fra FacitListen, og der kan i Give mig Forklaring, hvordan Personen kom frem til Resultaten

Spørgsmålet Lyder:  På tegningen herunder har elverne indtegnet vandstanden og nogle hjælpemidler til brug ved beregning af, hvor meget vand der er tilbage.

Opgavenlyder: Hvor meget vand er der gået til spilde i Løbet af dagen.

Det er lidt utydeligt, hvis i skal tjekke det vedhæftet fil. Men, hvis i endelig trykker på Filen er der to streger, der danner Trekantens sider, og den ene af dem er 100cm, og det gælder også den anden vinkel. Så har vi vandstanden, som er 29cm. Derefter har vi cirklens midte, hvor vi finder ud af, at den er 90Grader.´Problemet er,hvordan skal jeg regne den ud? Jeg har en Facitliste, hvor personen bruger Pythagoras Sætning. I kan måske bruge Facitlisten, er det fin med mig, men kan i ikke udfra Facitlisten, forklare hvad han/hun gjorde?

 Facitliste Siger:

4. Vand gået til spilde: a2 + b2 = c2
a = 12 * p = 3,14m
c = Ö12 + 12 = 1,41
1,412 = 2m2
( 3.14 – 2)m2 / 4 * 1000 = 285Liter

Håber i Kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af mette48 (Slettet)

Dine forventninger er for store.

Først skal vi finde ud af hvad opgaveteksten og tegningen giver af oplysninger, derefter skal opgaven løses.

Skan tegningen igen, så den kan ses


Skriv et svar til: Hjælp vedr. Blækregning Opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.