Matematik

opløsning af brøk

12. september 2010 af cherencq (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal opløse tæller og nævner i denne brøk.

det er stadig ikke lykkes mig at gøre det, så jeg håber nogen kan hjælpe :)

u = (3x2 -12x +12) / (5x2 -10x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tælleren er 3 gange kvadratet på en 2-leddet størrelse. I nævneren kan 5x sættes udenfor en parentes.


Svar #2
12. september 2010 af cherencq (Slettet)

Kan du uddybe jeg har stadig ikke forstået det


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tælleren: 3x2 - 12x + 12 = 3(x2 - 4x + 4) . Kan du nu se, at størrelsen inde i parentesen er kvadratet på en 2-leddet størrelse?

Nævneren: 5x2 - 10x = 5x(x-2)


Svar #4
12. september 2010 af cherencq (Slettet)

Ja jeg kan. mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: opløsning af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.