Matematik

Ligning med kvadrat rod

12. september 2010 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Har en ligning her som jeg er rimelig lost i ??

x√100=5

Vedhæftet fil: shit.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af morten1092 (Slettet)

Bare omskriv den..

x * 10 = 5

x = 10/5

x = 1/2


Svar #2
12. september 2010 af LuckyFoul (Slettet)

 det er ikke sådan :P

kig på billedet så kan du se ligningen bedre :P

kan nemlig ikke skrive ligningen ind her :P


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af morten1092 (Slettet)

Ahhh okay.. haha :)

Tror du skal bruge den ''naturlige logaritme'' regneregler..

Så den bliver:

x = (2*ln(10))/(ln(5))


Svar #4
12. september 2010 af LuckyFoul (Slettet)

 Ja det passer med solve resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Hvorfor vildlede os med overskriften "kvadratrod", når det i virkeligheden viser sig at være "x'te rod", du mener - ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2010 af mette48 (Slettet)

x√100=5              

log100 *1/x=log5

x=log 100 /log 5



Svar #7
13. september 2010 af LuckyFoul (Slettet)

@Krabasken

Viste ikke hvad det hed :P Men nu ved jeg det :) "x'te rod"

@mette48

Prøvede også på den måde, men det viser sig at jeg gjorde det forkert, kom til at det omvendt :P 

x=log 5 /log 100 

det var vist forkert ;D


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Det bliver x = log100 / log5.

Da log 100 = 2, har vi

x = 2 / log5


Skriv et svar til: Ligning med kvadrat rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.