Matematik

Omrokering af formler?

13. september 2010 af jfd49hpa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for noget hjælp til at løse denne opgave.

Formlen til bestemmelse af rumfanget af en cylinder er V = pi*r2*l, hvor

V: Er cylinderens volumen
r: er cylinderens radius
l: Er cylinderens længde

Hvad er formlen for cylinderens længde udtrykt ved radius og volumen?
Hvad er formlen for radius udtrykt ved volumen og længde?

Formlen til bestemmelse af en cylinders overfladeareal er A = pi*r2+2*pi*r**l
Hvad er formlen for længden udtrykt ved arealet og radius?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af mathon

   Formlen til bestemmelse af en cylinders overfladeareal er A = 2·(π·r2) + (2·π·r)·L = 2π·r·(r+L)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af peter lind

Del med π*r2

del med π*l

træk π*r2 over på venstre side og del med 2*π*r


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

Længden l kan isoleres i formlen således:

V = π * r2 * l

l = V / π * r2


Og forudsat at længden l ikke er 0 kan radius udtrykkes som følgende:

V = π * r2 * l

r = √V / (√π * √l)


Længden udtrykkes ved overfladeareal og radius som følgende:

A = 2 * π * r * l + 2 * π * r2

A = 2 * π * r * (h + r)

l = (A - 2 * π * r2) / (2 * π * r2)


Skriv et svar til: Omrokering af formler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.