Matematik

hjælp til at løse ligninger

13. september 2010 af jfd49hpa (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej. jeg har svært ved at løse disse to ligninger.

 g) (x - 3)(x + 3) - x2 = 6

h) 5/2x+2=12/x
 

Jeg håber der er nogler der kan hjælpe mig. På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 hej. 

g) (-3)*(+3)   og x*x = x^2

 x^2-9 -x2  =  6

Så lægger vi 9 til på begge sider.

x^2-x*2 = 15

så kan du prøve selv


Svar #2
14. september 2010 af jfd49hpa (Slettet)

undskyld, men jeg har skrevet ligningen forkert.

ligningen hedder (x-3)(x+3)-x^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2010 af mathon

det er ikke en ligning
men
     en reduktion

                           (x-3)(x+3) - x2 = x2 - 9  -  x2 = -9


Svar #4
15. september 2010 af jfd49hpa (Slettet)

(x-3)(x+3)-x^2=6


Skriv et svar til: hjælp til at løse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.