Matematik

Find ligningen for tangenten til grafen

13. september 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

I en hjemmeregning skal jeg finde ligningen for tagenten til grafen for f(x) i X0, når

1: f(x)= -2x^2+6x-1 og x0 = 2

2: f(x)= x- (kvadratroden af x) og x0=1

3: f(x)= 1/x -3x^2 og x0=1

Jeg har lavet en opgave oppe i skolen, men jeg kan stadig ikke helt se hvordan den skal regnes, da flere tal og kvadratorden + mere indblandes, og det forvirrer mig. Her er den tidligere opgave:

k(x)= 2x+1/x og X0=1/2

k(x)=2x+1/x

k ' (x0)=2-1/x0^2 

k ' (1/2) = 2 - 1/ 1/2 ^2 = 2 - 1/ 1/4 = 2-4 = -2

k(1/2) = 2*1/2+1/ 1/2=1+2 = 3

y = k ' (x0) (x-x0) + k(x0)

y=-2(x-1/2)+3

y=-2x+1+3

y=-2x+4 (Som er ligningen til grafen) 

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af lystig (Slettet)

I 5. sidste ligning er det en y værdi (3) du finder. Det er derfor k du skal finde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af lystig (Slettet)

y = ax + b


Svar #3
13. september 2010 af zuku (Slettet)

Hvordan fortsætter jeg på k? Jeg bliver forvirret når man kommer til k ' (x0), da der pludselig kommer et minus? Skal man lave + om til - og - om til +, når man kommer dertil?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2010 af lystig (Slettet)

du har en y værdi, 3, en a værdi 2 og en x værdi 1/2. Sæt dem ind i ligningen y = ax + b og løs den.


Svar #5
13. september 2010 af zuku (Slettet)

 Mener du ikke a værdien er -2 ?

Men det er ikke det jeg spørger om. Hvordan kommer jeg overhovedet i gang med at regne k ud? Det er når jeg skal regne k og k ' jeg har problemer. 


Skriv et svar til: Find ligningen for tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.