Matematik

1 Ligning...???

31. marts 2005 af KennethC (Slettet)
Hej...

Har siddet og kæmpet med denne med ved ikk hvad jeg skal gøre...!

(x + ½) * (x^2 - 1)=0

Nogle forslag?

Kenneth

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2005 af C.N (Slettet)

Hej

Det er faktisk ret simpelt

enten skal x+½=0 eller x^2-1=0

for hvis den ene parrentes er =0 vil resultatet jo være = 0 når de ganges sammen

Svar #2
31. marts 2005 af KennethC (Slettet)

Det vil sige at x=½

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2005 af allan_sim

#2. Ja, i den første parantes, men det er jo også en mulighed, at den anden parantes giver 0, så du skal også finde løsningerne til ligningen x^2-1=0.

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2005 af allan_sim

I øvrigt giver den første parantes x=-1/2

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2005 af Duffy

(x + ½) * (x^2 - 1) = 0


1/2*(2*x+1)*(x-1)*(x+1) = 0


x E {-1/2, 1, -1}



Duffy

Skriv et svar til: 1 Ligning...???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.