Matematik
hjælp til opgave 5.059
31. marts 2005 af
gæsten (Slettet)
Rumfanget V af en keglestub er givet ved:
V=(1/3)*pi*h*(R^2+r^2+Rr)
For en bestemt keglestub med rumfanget 800 er R=6 og r=4.
Der er netop en keglestub med rumfanget 800, hvorom der gælder, at r=h-2 og R = 2h-4.
Benyt grafregneren til at bestemme h, r og R for denne.
Hjælp! jeg er helt på bar bund, nogle små hints ville gøre mig lykkelig.
V=(1/3)*pi*h*(R^2+r^2+Rr)
For en bestemt keglestub med rumfanget 800 er R=6 og r=4.
Der er netop en keglestub med rumfanget 800, hvorom der gælder, at r=h-2 og R = 2h-4.
Benyt grafregneren til at bestemme h, r og R for denne.
Hjælp! jeg er helt på bar bund, nogle små hints ville gøre mig lykkelig.
Svar #1
31. marts 2005 af sigmund (Slettet)
Sæt ind i udtrykket for V, og du får en tredjegradsligning med h som den ukendte (arranger ligningen sådan at du har 0 stående på højre side). Grafen for denne ligning tegner du op, hvorefter du kan aflæse h som rødderne i tredjegradspolynomiet. Derefter findes r og R let. Forhåbentlig hjælper dette?
Skriv et svar til: hjælp til opgave 5.059
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
