Matematik

Ligning

16. september 2010 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg står og laver ligninger, men er gået i stå. Har prøvet men fatter stadig ikke en skid.

Opgaverne lyder sådan

Reducer:

1. 2a+3b+(4a-5b)

2. 3(a+2b) - (a-3b)

3. (x+y)2x+4(2x-y)

4. /2x+y)(-2x-y)

Ville blive glad vis nogen ville hjælpe med at løse disse opgaver... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af Boarh (Slettet)

Du skal starte med at opløse brøkerne eller gange dem ud. F.eks. i den første:

2a+3b+4a-5b = 6a-2b


Svar #2
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

Har lavet dem, er der nogen der kan se om det er rigtige:

1. 6a-2b

2. 2a+3b

3. Kunne ikke lave 3'eren er der en der er sød og hjælpe..

4. -4x-4xy-y2

Håber det er rigtige.


Svar #3
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

Har en opgave mere:

2(x-4)+7 = -(x+8)-1

Den er jeg lidt i tvivl, prøvede at løse den men kunne ikke.. Nogen vil hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 -- Gang ind og hæv parenteserne og isoler så x.

#2 3. (x+y)2x+4(2x-y) = 2x2 + 2xy + 8x - 4y . Her ganges parenteserne ud.


Svar #5
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

Ser opgaverne rigtige ud.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

1. er rigtig.

2. er forkert.

4. er rigtig.


Svar #7
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

2. 2a + 9b

3. 2x2 + 10xy – 4

Er det rigtig reducert...?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

2. Ja.

3. Den regnede jeg for dig i #4. Dit resultat her i #7 er ikke rigtigt.


Svar #9
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

Giver det ikke 2x2+10xy-4


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ikke, hvis dette er opgaven

3. (x+y)2x+4(2x-y) = 2x2 + 2xy + 8x - 4y . Dette er resultatet, som jeg skrev før.


Svar #11
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

Ja, det er den opgave.. men skal man ikke have alle x'erne sammen på et sted dvs. at 2x2+8x så det giver 10x2 eller husker jeg forkert???


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11 -- 2x2 + 8x er altså ikke lig med 10x2 .


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.