Matematik

Funktion og tangentens hældning

17. september 2010 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

Funktionen f(x)= 2x^5+3x^2 bestem tangentens hældning i punkterne

x=2     og       x=-1

Jeg har forstået det sådan, at man skal udregne ligningen og derefter tegne grafen. Men, hvordan man udregner det og hvordan grafen skal se ud ved jeg ikke.

Håber meget på hjælp :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Du skal beregne differentialkvotienten f'(x) af funktionen f(x). Differentialkvotienten angiver hældningskoefficienten for tangenten til grafen for f(x) i punktet (x; f(x)) . Når du har beregnet f'(x), udregn så f'(2) og f'(-1) .


Svar #2
18. september 2010 af came (Slettet)

Er det så korrekt, at jeg får?

f´(2)= 2*2^5-1+3*2^2-1

32 + 6= 38

f´(-1)= 2*-1^4+3*-1^1

-8+-3

= 11


Svar #3
18. september 2010 af came (Slettet)

Er der nogen der jan hjælpe mig med opgaven?


Svar #4
18. september 2010 af came (Slettet)

Hvis der er nogle der finde ud af dette, så kunne jeg godt bruge jeres hjælp... 


Skriv et svar til: Funktion og tangentens hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.