Matematik

Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

18. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Håber på jeres hjælp og forklaring. På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Dok1.doc

Svar #1
18. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Her er den rigtig vedhæftet fil.

Vedhæftet fil:Dok1mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

A + B = 600000  og  8%*A + 10%*B = 52000


Svar #3
18. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Vil De ikke være venlig at forklar nærmere???


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

Lad A være de penge som du har købt A aktier for, og ligeledes med B.

Da du har købt for 600000 i alt må A + B = 600000.

A-aktierne giver 8% i afkast, så afkastet må være 8%*A = 0,08*A. Ligeledes med B.

Det samlede afkast er 52000 = 0,08*A + 0,1*B

Nu skal du så løse de to ligninger med de to ukendte A og B. Isoler A i den ene og indsæt i den anden, så finder du B, og derefter A.


Svar #5
18. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Jeg har lige et spørgsmål.. Hvorfor siger du Det samlede afkast er 52000 = 0,08*A + 0,1*B?? hvad er de 0,1 ??


Svar #6
18. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Men det er alligevel meget for mig at forstå :-((( ved ikke rigtig hvordan ligningen skal løses osv... 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2010 af kieslich (Slettet)

#4

Lad A være de penge som du har købt A aktier for, og ligeledes med B.

Da du har købt for 600000 i alt må A + B = 600000. (*)

A-aktierne giver 8% i afkast, så afkastet fra A-aktierne må være 8%*A = 0,08*A.

B-aktierne giver 10% i afkast, så afkastet fra B-aktierne må være 10%*B = 0.1*B.

Det samlede afkast er 52000 = 0,08*A + 0,1*B   (**)

Fra (*) fås A = 600000 - B.     Indsættes dette i (**) giver det   52000 = 0.08*(600000 - B) +0.1*B

Prøv selv at regne lidt på den og find B. (gang ind i parentesen og isoler B på den ene side af lighedstegnet.)


Skriv et svar til: Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.