Matematik

To ligninger med 2 ubekendte

19. september 2010 af 1003fohlmann (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal finde et resultat på følgende ligninger:

(i): 2x + 2y = 40
(ii): x*y = 91
 

Hele regnestykket skal være med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af NejTilSvampe

 (II):  x = 91/y  -deler med y på begge sider.

(I): 2*(91/y) + 2y = 40    -substituerer x ind på den første ligning.

Du har nu én ligning med én ubekendt. Løs den, og brug derefter den fundede y-værdi til at finde x.


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. september 2010 af mathon

(i): x + y = 20
(ii): x*y = 91   ⇔   y = (91/x) for x≠0

         x + (91/x) = 20                        som multipliceres med x

         x2 + 91 = 20x

         x2 - 20x + 91 = 0

          x = 7  og  x = 13

da
(i): x + y = 20
(ii): x*y = 91                 er et symmetrisk ligningssystem i x og y

                                      giver x = 7 og y = 13    eller omvendt


Svar #3
19. september 2010 af 1003fohlmann (Slettet)

I min bog står der at det skal give x=13 og y=7 eller x=7 og y=13. Men hvis jeg regner det ud du har skrevet får jeg det til 1820


Skriv et svar til: To ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.