Matematik
simpel ligning, men er lort til det :(
03. april 2005 af
sabine05 (Slettet)
4x=19 er i tvivl om det er gange, plus, minus, eller hvad det er der står mellem 4 og X ??
og har endnu en 23-8x = 11
er virkelig dårlig til det, hvis der er nogen der har nogle gode råd, må de MEGET gerne komme med dem :)
og har endnu en 23-8x = 11
er virkelig dårlig til det, hvis der er nogen der har nogle gode råd, må de MEGET gerne komme med dem :)
Svar #1
03. april 2005 af Lurch (Slettet)
Husk, i ligninger må man gøre næsten alt, så længe man gør det på begge sider af =
Du må dog hverkengange eller dividere med 0
4*x=19
Her vil du have x isoleret på den ene side. Den modsatte funktion af gange, er at dividere. Så divider begge sider med 4
(4*x)/4 = 19/4
x = 19/4
det er dit resultat
Du må dog hverkengange eller dividere med 0
4*x=19
Her vil du have x isoleret på den ene side. Den modsatte funktion af gange, er at dividere. Så divider begge sider med 4
(4*x)/4 = 19/4
x = 19/4
det er dit resultat
Svar #2
03. april 2005 af 2835 (Slettet)
4x=19 dvs. x= 19\\4
der står gange i mellem
23-8x=11 -8x=34 x=-34\\8
der står gange i mellem
23-8x=11 -8x=34 x=-34\\8
Svar #3
03. april 2005 af bobbie (Slettet)
den sidst #2 har lavet er forkert:
23-8x=11 (23 trækkes fra på begge sider)
-8x=-12 (så dividere man med -8)
x=12/8
x=3/2
23-8x=11 (23 trækkes fra på begge sider)
-8x=-12 (så dividere man med -8)
x=12/8
x=3/2
Skriv et svar til: simpel ligning, men er lort til det :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
