Matematik

øhh brøk eller hvad det nu er ?

03. april 2005 af sabine05 (Slettet)
3(og så de der står oven på hianden ) 1/4 + 16 3/5 ?? hvordan klarer man sådan en ??

endnu et eksempel 32 9/10 - 15 3/4 =

:S HJÆLP TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2005 af Lurch (Slettet)

du må skrive det helt ud, ellers kan vi ikke se hvad du mener

feks
(1/4)/(45/2) elelr hvordan det nu ser ud

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Mener du blandede tal? Altså hvor 3 står først, og der lige bagefter står 1/4?

Svar #3
03. april 2005 af sabine05 (Slettet)

forstår ikke hvad i mener, men i ved at en brøker står oven på hinanden altså to tal med - sådan en - i midten..??

og først står der bare et almindeligt tal uden streg i midten 32 (og så kommer de to tal 9 (som står øverst) og 10 som står nederst altså nævner og tæller?? forstår i ikke nu??

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Jo...så er det det man kalder blandede tal. Hvis der står 32 1/5 betyder det at du har 32 OG en femtedel.

Hvis du så har stykket 3 1/4 + 16 3/5 kan du gøre nogle forskellige ting. Først lægger du 3 og 16 sammen, og får 19.

Så lægger du dine brøker sammen:

1/4 + 3/5 = (find fællesnævner, 20)
5/20 + 12/20 = (læg tællerne sammen)
17/20

og så har du dit resultat, som bliver 19 17/20.

Svar #5
03. april 2005 af sabine05 (Slettet)

mange mange mange mange tak:P

Skriv et svar til: øhh brøk eller hvad det nu er ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.