Matematik

Hjælp til meget svær matematik spørgsmål!!!!!

19. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hjælp mig virkelig, for har prøvet at løse den i over 4 timer uden held desværre. 

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Dok1mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af peter lind

b) Løs ligningen P(x) = g(x)

c) Hvis linjerne skal være parallelle skal de have samme hældningskoefficient så løs ligningen P'(x) = -½


Svar #2
19. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Okay jeg får dette svar når jeg indtaster : 2x-8 = -1/2

Og til det første svar får jeg disse to resultater: 5.765564437, 1.734435563


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2010 af peter lind

For opgave b finder du y værdierne ved at sætte de fundne x-værdier ind i den ene af funktionerne.

I c) finder du på tilsvarende måde y værdien for tangentens røringspunkt ved at sætte x-værdien ind i P(x). Nu har du hældningen og et punkt på tangenten, hvilket er nok til at finde ligningen for tangenten.


Svar #4
19. september 2010 af sar94 (Slettet)

 orh du må meget undskyld, men jeg forstår det virkelig ikke.... forklar mig det lige ... For jeg har brugt virkelig over 4 timer på den her opgave uden held :-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2010 af peter lind

Du har fundet at for eks. at x1 = 5.765564437 giver samme y-værdi altså ligger i samme punkt. y værdien bliver så  P(5.765564437) = g(5.765564437) =y1. Tilsvarende for det andet punkt. Sammenlign med din tegning fra a)


Skriv et svar til: Hjælp til meget svær matematik spørgsmål!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.