Matematik

Matematik ligning hjælp!

19. september 2010 af markmarcel (Slettet)

Jeg har en opgave hvor jeg skal lave løse ligningen : (4x + 3)2 – (x + 7)2 = (8x – 7)2 – (7x – 3)2.

Jeg har gjort: 16x2 + 24x + 9 - x2 - 14x - 49 = 64x2 - 112x + 49 - 49x2 + 42x – 9 ?
15x2 + 10x - 40 = 15x2 - 70x + 40 ved subtraktion af 15x2 fås ?
10x - 40 = - 70x + 40 ?
10x – 40 = -70x + 40 ?
10x+-70x = 60x ?
X=30
 

Er den hel gal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2010 af Duffy

Først må du lige svare på om

(4x + 3)2 skal betyde (4x + 3)2

??????????????????????


Svar #2
19. september 2010 af markmarcel (Slettet)

2 tallet før parentesen betyder at den skal opløftes til anden :)


Svar #3
19. september 2010 af markmarcel (Slettet)

(4x + 3)^2


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så lyder ligningen

(4x + 3)2 - (x + 7)2 = (8x - 7)2- (7x - 3)2 . Benyt kvadratsætningen a2 - b2 = (a+b)(a-b) ;

(4x+3+x+7)(4x+3-x-7) = (8x-7 + 7x-3)(8x-7 -7x+3)

(5x+10)(3x-4) = (15x-10)(x-4) , divider med 5

(x+2)(3x-4) = (3x-2)(x-4) , gang de toleddede parenteser ud

3x2 + 2x -8 = 3x2 -14x + 8 , træk sammen

16x = 16, divider med 16

x = 1


Svar #5
19. september 2010 af markmarcel (Slettet)

1: (4x + 3)^2 – (x + 7)^2 = (8x – 7)^2 – (7x – 3)^2 ?
16x^2 + 24x + 9 - x^2 - 14x - 49 = 64x^2 - 112x + 49 - 49x^2 + 42x – 9 ?
15x^2 + 10x - 40 = 15x^2 - 70x + 40 ved subtraktion af 15x2 fås ?
10x + 70x = 40 +40 ?
80x = 80 ?
80x/80=80/80 ?
x=1
 

Så er der vel 2 svar??


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvorfor skulle der være 2 svar ved løsning af en lineær ligning? Vi er begge enige om svaret x = 1 .


Svar #7
19. september 2010 af markmarcel (Slettet)

mente måder at løse den på.. Er virkelig ikke skrap til matematik..


Kan du prøve, meget pædagoisk at forklare hvorman man laver ; : ‎(8x-9)(3x-4)- (5x-6)^2 = (4+x)(3-x) - 9


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den fik jeg løst i en besked til dig.


Skriv et svar til: Matematik ligning hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.