Matematik

Simpel ligning

20. september 2010 af spangsbjerg (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Løs ligningen f(x)=5

, jeg har fået helt blackout på denne lille opgave, som burde være relativ nem. Er der en der lige kan få mig igang med en formel eller noget lignende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af JKaram (Slettet)

Du skal have en funktion før du kan løse den :-)

Karam


Svar #2
20. september 2010 af spangsbjerg (Slettet)

 Så y=ax^2,a

dvs. y=5x^2,5 eller jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af JKaram (Slettet)

Det giver ingen mening det du skriver.

Karam


Svar #4
20. september 2010 af spangsbjerg (Slettet)

 Ahh nu kan jeg huske det! Er det ikke en lineær funktion jeg skal benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2010 af JKaram (Slettet)

Du skal altså vist sætte dig lidt mere ind i opgaven. De tre ting du skriver har intet med hinanden at gøre.

Karam


Svar #6
20. september 2010 af spangsbjerg (Slettet)

 Hmm, okay.. Det skal laves om til en andengradsligning, men hvordan jeg laver den om til det er jeg ikke helt sikker på. Er jeg på rette spor nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2010 af JKaram (Slettet)

Nej.

Det er altså lidt underligt det her.

Skriv hele opgaven op, for nu har du fire indlæg der ingen mening giver.

Karam


Svar #8
20. september 2010 af spangsbjerg (Slettet)

 Jeg tror bare jeg graver mig ned :P

Ser ud til jeg har lavet en væsentlig fejl, nemlig at se hvad der stod øverst i opgaven:

f(x) = - x2 + 6x – 3

løs ligningen f(x)= 5 

Det er de informationer jeg har..

Morten


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. september 2010 af JKaram (Slettet)

Hehe. Ja, så er det strak noget andet :-)

For det første skal du lige skrive x2 og ikke x2 (hvilket betyder x gange 2).

Du skal nu trække fem fra på begge sider og så har du en andengradsligning på formen ax2+bx+c=0, som du kan løse ved hjælp af løsningsformlen for 2. gradsligninger.

Karam


Skriv et svar til: Simpel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.