Matematik

Løsning af ligninger

20. september 2010 af jimmyks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har matematikopgave der skal afleveres i morgen. Så jeg har lidt travlt. Men da jeg ikke er stærk i matematik og slet ikke i reducering. Så ville jeg lige høre om der var en der gad og bruge lidt af deres tid på 6 reduceringstykker? Det ville være en stor hjælp.


12x – 1 = 4x – 9
2(1 – 2x) + 5x = 7
3(4 – 2x) – 5 = 2(x + 3) + 1
8(3x – 2) – 13x = 5(12 – 3x) + 7x – 19
3x(3x + 6)(3x – 9) = 0

På forhand mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af mette48 (Slettet)

Du lærer intet af at vi andre laver opgaverne for dig.

Når du ikke selv gider, hvordan kan du så tro at andre gider lave dit arbejde?

1) træk 4x fra og læg 1 til på begge sider af =

2,3 og 4) gang ind i parentesen

5) brug 0-regelen


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 12x – 1 = 4x – 9

12x - 1 - 4x = 4x - 9 -4x

8x - 1 + 1 = -9 + 1

8x / 8 = -8 / 8

x = 1


2(1 – 2x) + 5x = 7
3(4 – 2x) – 5 = 2(x + 3) + 1

3*4 - 3*2x - 5 = 2*x + 2*3 + 1 --> og så reducerer du som ovenfor


8(3x – 2) – 13x = 5(12 – 3x) + 7x – 19

3x(3x + 6)(3x – 9) = 0

3x = 0 eller 3x+6=0 eller 3x-9=0

x=0 eller x=-2 eller...


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af jleacht (Slettet)

x = -1

x = 5

x = 0

24x+16-13x=60-15x+7x-19 <=> 11x+16=41-8x <=> 19x=35

(9x^2+18x)(3x-9)=0 <=> 27x^3 + 54x^2 - 81x^2 - 162x = 0 <=> 27x^3 - 27x^2 - 162x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2010 af tsoerensen (Slettet)

 Takker for korreksen i første opgave!!!


Skriv et svar til: Løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.