Matematik

Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!

20. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har plottet tallene i tabellen og fået dette regression resultat: g(x) = 155.281910 e^0.55902e^x

Ved ikke om det er rigtigt, men ellers kan jeg overhoved ikke komme videre med den opgave så jeg har virkelig brug for jeres hjælp.. 

Vedhæftet fil: Dok1mat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan prøve at indsætte nogle af x-koordinaterne og se om du får den tilsvarende y-koordinat (eller tæt på), for at eftertjekke.

Karam


Svar #2
20. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Jamen det har jeg gjort, kan bare ikke komme videre desværre...


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af JKaram (Slettet)

Der er ikke noget at komme videre med. Det er til at eftertjekke.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2010 af mette48 (Slettet)

f(x)=154,81*1,06x          er hvad jeg får ved regression


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg finder

f(x) = 154,8006·e0,056015x = 154,8006·1.0576x , helt i overensstemmelse med #4 .

Løs dernæst ligningen f(x) = 550 .


Svar #6
20. september 2010 af sar94 (Slettet)

Men hvad menes der med spørgsmålet : Gør rede for, at der med god
tilnærmelse gælder, at vægten af
klokkerne målt i pund, er en
eksponentielt voksende funktion af
deres diameter målt i tommer

Og jeg har i øvrigt fået :  g(x) = 155.281910 e^0.55902e^x i regression 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 -- Det betyder, at punkterne i tabellen ligger tæt på regressionskurven, hvilket kan aflæses af regressionens godhed (f.eks. tallet R2 i Excel).

Hvordan har du fået det udtryk

g(x) = 155.281910 e^0.55902e^x  ?? Det ser jo ret mystisk ud.


Svar #8
20. september 2010 af sar94 (Slettet)

 jamen jeg har et program, hvor man plotter de givne dater og derefter tegner den programmet og giver regression.

som sagt fik jeg g(x) = 155.281910 e^0.55902e^x

og korrealition gav r = .999472

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre så. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 .. Men er det virkelig, hvad dit program giver dig? Du har e^ to steder. Måske du har fået

g(x) = 155.281910·e0.055902x      ?


Svar #10
20. september 2010 af sar94 (Slettet)

 Det er rigtig dit svar det er mig der har tastet forkert .... men har lige et spørgsmål : Kommenter betydningen af
konstanterne i funktionsforskriften.

Hvad kan man egentlig sig om betydningen af
konstanterne i funktionsforskriften.?? 

Og undskyld igen fejlen.. du havde selvfølgelig ret. 


Skriv et svar til: Hjælp til et svært matematik spørgsmål!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.