Matematik

Ligninger MAT C HF haster

20. september 2010 af hejss (Slettet)

Hejsa allesammen, jeg kan simpelthen ikke finde ud af de to nedenstående ligninger

2(x-4) -2 (6x + 1) = 0




7.61 + 2.45x = 6.8(1.7x - 2.9)

p.s har jeg beregnet den nedenstående rigtigt?

7 + 4 (2x - 1) = 3x - 5(x-6)

7 + 8x – 4 = 3x - 5x + 30

8x – 3x + 5x = 3+ - 7 + 4

10x = 27

x= 2,7


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2010 af Duffy

x = 2,7 er korrekt.

Hvad er problemet med de 2 andre?


Svar #2
20. september 2010 af hejss (Slettet)

den første forstår jeg simpelthen ikke, den anden har jeg prøvet at regne:


7.61 + 2.45x = 6.8(1.7x - 2.9)

7.61 + 2.45x = 11,56x - 19,72

7,61 + 19,72 = 11,56x – 2,45x

27,33 = 9,11x

x = 3
 

Passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2010 af Duffy

x = 3 er korrekt.

Hmm??!! Hør her: Du finder ud af om dine løsninger er korrekte ved at sætte din løsning (fx  x = 3) ind i den ligning du startede ud med. Bliver det til et sandt udsagn, er løsningen god nok.


Svar #4
20. september 2010 af hejss (Slettet)

super, men hvad med den første? den kan jeg bare ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2010 af Duffy

Du skal bare begynde at gange løs . . .


Svar #6
20. september 2010 af hejss (Slettet)

2(x-4) -2 (6x + 1) = 0

2x – 8 -12x - 2 = 0

-10x = 10

x = -1 ???
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2010 af MaikenLP (Slettet)

Du skal bruge nul reglen til den første:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=226032

Læs denne side og regn den selv ud :)


Svar #8
20. september 2010 af hejss (Slettet)

how??? damn it


Svar #9
20. september 2010 af hejss (Slettet)

??????


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2010 af MaikenLP (Slettet)

Må i bruge lommeregner for så har jeg en nem måde du kan regne det ud på :)


Svar #11
20. september 2010 af hejss (Slettet)

nej det er uden hjælpemidler :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2010 af Duffy

#6: Hvorfor gør du ikke som jeg skriver i #3 ???!!


Svar #13
20. september 2010 af hejss (Slettet)

fordi jeg ikke forstår hvordan du gør det :S


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 - #7

Der er nu ikke så meget brug for nulreglen her:

2(x-4) -2(6x + 1) = 0 , gang parenteserne ud

2x -8 -12x -2 = 0, reducer og isoler

-10x = 10

x = -1 ... præcis, som fundet af #6 .


Svar #15
20. september 2010 af hejss (Slettet)

tusind tak #14 og lige de to sidste( ved ikke hvordan man retter det)

0.51 - 7.3(2.4 - x)= 0

0,51 – 17,52 + 7,3x = 0

-17,01 = -7,3x

x = - 2,33


3(2x - 4) = 2(3x - 1) - 10
6x – 12 = 6x – 2 – 10
10 + 2 – 12 = x
x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #16
20. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15

Prøv nu selv efter, om din løsning er rigtig ved at gøre prøve i den oprindelige ligning.


Svar #17
20. september 2010 af hejss (Slettet)

hvordan er det i gør det Andersen 11?når jeg indsætter resultatet på x'ernes plads, får jeg ikke det samme resultat på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. september 2010 af Duffy

Hejsa Du! Ved du hvad det vil sige at "gøre prøve"??!!


Skriv et svar til: Ligninger MAT C HF haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.