Matematik

bestem integralet

21. september 2010 af perlez (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der vil hjælpe mig med at besteme integralet?

∫ (6x^2 +2x)dx
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

Brug ∫xn dx = 1/(n+1)*xn+1         og  ∫f(x) + g(x) dx  = ∫f(x)dx + ∫g(x) dx    altså hvert led for sig

Skriv dine forsøg  så fortsætter vi derfra


Svar #2
22. september 2010 af perlez (Slettet)

så jeg skal bestemme stamfunktionen i ∫6x2 dx eller ∫2x dx ?

men jeg ved jo ikke hvor grænserne går?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2010 af mathon

           det er et ubestemt integral,
           som er en funktion (uden grænser)

           ∫ (6x2 + 2x)dx = 6·(1/3)·x2+1 + 2·(1/2)·x1+1 + k


Svar #4
22. september 2010 af perlez (Slettet)

er det så nu jeg skal isolerer k?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2010 af mathon


          

           ∫(6x2 + 2x)dx = 6·(1/3)·x2+1 + 2·(1/2)·x1+1 + k = 2x3 + x2 + k


Skriv et svar til: bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.