Matematik

x'er i retvinklede trekanter

21. september 2010 af Lovingmybrent (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen!

Jeg har en opgave, som lyder: I en retvinklet trekant er to af siderne x og x+2. Beregn udtrykt ved x den tredje side. Kan du finde et helt tal for x, som giver en trekant?

Jeg har prøvet at lave den og er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af peter lind

Du skal bruge Pytagoras til at finde længden af den sidste side udtrykt ved x. For det sidste spørgsmål må du prøve systematisk om x =1, x= 2 ... o.s.v. passer, hvis du ikke direkte kan genkende det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2010 af Mimical (Slettet)

Prøv Pythagoras' læresætning og sæt dine værdier for de to af siderne ind i:

a2 + b2 = c2 , det bliver til x2 +(x+2)2 = c2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af vousaime (Slettet)

 Mange tak skal I begge have :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2010 af lystig (Slettet)

husk at også c kan være en af siderne


Skriv et svar til: x'er i retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.