Matematik

ligning med 2 ubekendte

21. september 2010 af Annemarie20 (Slettet)

ligning med 2 ubekendte

2x+11y=13      3x-5y=7

hjælp til løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

Brug lige store koefficienters metode:

Gang første ligning med 3.  gang anden ligning med 2    træk dem fra hinanden.


Svar #2
21. september 2010 af Annemarie20 (Slettet)

okay :) bliver svaret :

25=23y

25/23=23/23

x=1,087


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

6x  +33y  =  39                    første ganget med 3

6x  -10y   =  14                    anden ganget med 2

(6x-6x) +(33y - (-10y)) = 39 -14       første minus anden

43y  =  25             find selv y og derefter x


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 En anden måde er at isolere x i den ene, og derefter indsætte det nye udtryk for x på x's plads i den anden. Så kan du finde værdien af y, og den sætter du så ind i en af ligningerne, og regner x ud.


Skriv et svar til: ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.