Kemi

tilsætning af ukendt volumen

22. september 2010 af Reddie3gWorker (Slettet)

Hvis man har en base [B] med pKb=5.30 og en syre [HS] med pKs [4.65] og en pKw=14.02, og man også kender:
c(HS)=0,1M
c(b)=0,1M, hvordan udregner man så hvor mange mL af HA-opl. der skal tilsættes 100mL af B opløsningen for at få pH=9?

Jeg har indtil videre lavet noget med at stille udtrykket for syrekonstanten op, se lidt på ladningsbevarelse og på massebevarelse, men kan ikke rigtig få det sat samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

     
 

    


Skriv et svar til: tilsætning af ukendt volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.