Kemi

Gasser

22. september 2010 af mathiasjacobsen (Slettet)

A 3.00-g sample of neon is placed in a storage container at 212 mm of mercury and 125°C. How many grams of neon have to be in the container at 25°C to maintain a pressure of 315 mm Hg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

     

                              m2 = ((p2/p1)·(V2/V1)·(T1/T2))·m1


Svar #2
22. september 2010 af mathiasjacobsen (Slettet)

kan ikke  få den til at gå op, har fasit, kan du ikke lige prøve og regne den, får det til 3,29g hvilket ikke er rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2010 af mathon

                                     m2 = ((p2/p1)·(T1/T2))·m1             da V er konstant

                                     m2 = ((315/212)·(273,15+125)/(273,15+25))·(3,00 g) ≈ 5,95 g


Svar #4
22. september 2010 af mathiasjacobsen (Slettet)

mange tak:) passer med fasit :)


Skriv et svar til: Gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.