Matematik

2 opgaver med andengradsligninger?

23. september 2010 af indigoen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle, der kan gennemgå og forklare disse opgaver, jeg har prøvet flere gange, men uden held:

1. Hvorledes skal man bøje en 70cm lang metalstang i en ret vinkel, når afstanden mellem endepunkterne skal være 60cm?

2. En kvadratisk græsplænes side er 20m lang. Gennem plænen er der anlagt to lige brede stier, der står vinkelret på hinanden og er parallelle med siderne; dvs stierne krydser hinaden.

Hvor brede er stierne når deres samlede areal udgør 19% af hele græsplænens areal på 20 x 20 m^2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

Hvorledes skal man bøje en 70cm lang metalstang i en ret vinkel, når afstanden mellem endepunkterne skal være 60cm?

Afstanden fra bukket til den ene ende (a) kaldes x, den anden ende (b)  bliver så 70-x. Afstand mellem enderne  (c) er 60. alle mål i cm

pythagoras

a2+b2=c2

sæt ind og find x


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2010 af kieslich (Slettet)

b = bredden af stierne

b*20 + b*20 -b2 = 0.19*20*20       find b


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

En kvadratisk græsplænes side er 20m lang. Gennem plænen er der anlagt to lige brede stier, der står vinkelret på hinanden og er parallelle med siderne; dvs stierne krydser hinaden.

Hvor brede er stierne når deres samlede areal udgør 19% af hele græsplænens areal på 20 x 20 m^2.
 

Siebredden kaldes x

alle mål i m eller m2

Stiareal (husk at krydset ikke skal med 2 gange)

Sti 1 + sti 2 - kryds

20*x+20*x -x2 = 40x-x2

hele græsplænen 20*20=400

stier 400*19/100=76

40x-x2=76


Svar #4
23. september 2010 af indigoen (Slettet)

mette, jeg får to resultater, 2 og 38 når jeg regner den ud.

2 er det korrekte svar, så virker lidt underligt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

Der er ikke noget overraskende i at en andengradsligning giver 2 løsninger.

Du skal se på teksten igen.

Plænen er kun 20 m lang/bred, så stien er ikke 38 m bred, du kan kassere dette resultat.

Stibredde 2 m


Svar #6
23. september 2010 af indigoen (Slettet)

okay tak.

men den med pythagoras får jeg til at give 9200, det kan jo ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2010 af mette48 (Slettet)

Nej det har du da helt ret i

a2+b2=c2

x2 +(70-x)2=602

er vi enige så langt?


Svar #8
23. september 2010 af indigoen (Slettet)

ja, og jeg har fundet fejlen, jeg var bare væk i hovedet et øjeblik, det er jo bare d, der blev 9200, x blev noget omkring 58 og 11, så det er helt fint (:

tak for hjælpen.


Skriv et svar til: 2 opgaver med andengradsligninger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.