Matematik

Hjælp.. Kan ikk løse ligning

23. september 2010 af gomlek (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle sammen..

jeg har brug for hjælp til at løse en lignig.. håber der er nogle af jer der ude som kan hjælpe mig

Bestem c så ligningen x3 + 4x - c = 0 har netop en løsning?


Svar #1
23. september 2010 af gomlek (Slettet)

er der ikk nogle der ude som kan svare.. har virkelig brug hjælp nu!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2010 af kieslich (Slettet)

Netop 1 løsning => diskriminanten d = 0         d = b2 -4*a*c     indsæt dine oplysninger om a og b, og find c


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af JW09496 (Slettet)

C bestemmes til, at være 0.

3. Polynomiet skærer kun 1. aksen i 0, når C=0. Hvis C gives en tal værdi feks. 1 i det originale udtryk vil hele grafen for f rykke sig 1 til højre og så vil grafen for f jo få to skrærings punkter. Og vice versa, hvis C sættes til 1. 

Kik på grafen og se resultatet. Prøv selv, at sætte C til forskellige talværdier.  

Vedhæftet fil:Dok1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2010 af kieslich (Slettet)

x3 +4x - c = 0    har altid kun en løsning uafhængigt af c.

x2 +4x - c = 0   brug #2


Skriv et svar til: Hjælp.. Kan ikk løse ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.