Matematik

hjælp til to små matematikopgaver søges :)

23. september 2010 af Sytten17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder her med nogle matematikopgaver, og er gået i stå over disse to stykker.

Håber nogle af jer kan hjælpe?


1. Reducer udtrykket:
xy * x^2 / xy     (altså: xy gange x i anden divederet med xy)



2. En funktion f er bestemt ved f (x) = b * a^2          (b gange a i anden)
Grafen for f
går gennem punkterne (2,20) og (4,80).
Bestem tallene a og b.


Svar #1
23. september 2010 af Sytten17 (Slettet)

Hov har lige lavet en fejl. I opgave 2 mente jeg at funktionen er bestemt ved: b * a^x :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2010 af kieslich (Slettet)

80 = b*a4

20 = b*a2          divider nederste ligning op i øverste ligning, venstre side op i venstre side og højre op i højre.


Skriv et svar til: hjælp til to små matematikopgaver søges :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.