Matematik

Hjælp, tak! Koordinatsæt punkter på graf!

23. september 2010 af Tef159 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for funktionen

f(x)=x3-x+1,

hvori tangenten er parallel med linjen y=2x+5.

Hvordan gør jeg det? (Jeg ved, at svaret skal give (-1,1) og (1,1)

- på forhånd tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Linien y=2x+5 har hældningskoefficienten 2. Løs derfor ligningen

f'(x) = 2

hvilket resulterer i en 2.-gradsliging med to løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2010 af peter lind

Hvis tangenten er parallel med linjen har den samme hældninjgskoefficient som linjen. Hældningen for tangenten i punktet (x, f(x)) er f'(x) s løs ligningen f'(x) = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2010 af kieslich (Slettet)

har jeg ikke lige svaret på det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det har du helt ret i, for det er samme opgave af samme opgavestiller som i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=893336 

hvor der allerede er en diskussion i gang.

#0 -- Der er ingen grund til at oprette en ny tråd med den samme opgave. Det er spild af andre brugeres tid.


Svar #5
23. september 2010 af Tef159 (Slettet)

 Nej, jeg beklager. Jeg kom til at oprette et spørgsmål, hvor det skulle være et svar på niveau-B, men jeg kom til at skrive niveau-B. Da jeg mente, at dette var af større betydning, oprettede jeg spørgsmålet igen. Undskyld forvirringen. 

Dog er jeg stadig på bar bund, da vores lærer ikke har forklaret dette, eller rettere meget kort,  for os. Så er det muligt at få det skåret forklaringen lidt mere ud i pap? 


Svar #6
23. september 2010 af Tef159 (Slettet)

 *niveau-C til B


Svar #7
23. september 2010 af Tef159 (Slettet)

Spørgsmål til indlægget af kieslich i det omtalte indlæg (for at samle det): Hvordan ved jeg, hvad mine punkter er? For, hvis jeg ikke tager fejl, skal jeg bruge dem for at finde punkterne hvori tangenten er parallel? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - #7

Måske du kan bruge forklaringerne givet her i #1 og #2. Du skal løse ligningen f'(x) = 2 .


Skriv et svar til: Hjælp, tak! Koordinatsæt punkter på graf!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.