Fysik

HJÆLP-Fysik V2 og M3

23. september 2010 af Lillozz (Slettet)

V2 Laserkirurgi

Laserstrålen afsætter energi vævet med effekten 60 W. Laserstrålen har en diameter på 0,40 mm, og de flyttes hen over væve med farten 2,0 cm/s. Ved legemstemperatur skal vævet tilføres 2,4 kJ pr. gram for at fordampe. Vævets densitet er 0,95 g/cm^3.

b) beregn, hor dybt laserstrålen skærer i vævet. Gør herunder rede for de relevante antagelser.

M3 Redningsvest
- Redningsvesten er beregnet for personer, som vejer op til 100 kg.
-I vand kan den give ekstra opdrift på 150 N på den person.
- Personen med massen 100 kg svare til rumfanget 0,098 m^3.

a) Argumentér for, at opdriften på den oppustelig redningsvest rigeligt kan holde en person med massen 100 kg flydende.

ER DER NOGEN, DER VIL HJÆLPE MIG??? plzz


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2010 af jleacht (Slettet)

Først skal du finde ud af hvor hvor stor energi der bliver afgivet pr arealenhed, husk P = E/t [W=J/s]. Arealet må man regne med er "hastigheden*diameter + en cirkel / s"

Derefter skal man finde ud af hvor meget energi der skal bruges på at fordampe en volumenenhed. Det må være:

E/m * ρ = E/V

når du deler energien pr volumen med energien pr areal får du en dybde!

tip: pas på enhederne i denne opgave :P


Svar #3
24. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvad en cirkel/s er?

2.0 cm/s•0.40 mm+?

Jeg har fået lidt hjælp af min lærer, men jeg forstår ikke, hvordan jeg regner arealet ud.

h=ukendt<---jeg skal finde ud af hvad h er.

V=A•h
m=V•densitet
2,4 kJ/g•m=60 W•1s
 


Brugbart svar (2)

Svar #4
24. september 2010 af mathon

når
         d betyder dybden
                      har du
                                         •  areal A = (0,0400 cm)·(2,0 cm/s)·t = (8,00·10-2 cm2/s)·t
                                         •  volumen V = (8,00·10-2 cm2/s)·t·d
                                         •  masse =  m = (0,95 g/cm3)·(8,00·10-2 cm2/s)·t·d = (7,6·10-2 g/(cm·s))·t·d
                                         •  energi = E = (2,4·103 J/g)·((7,6·10-2 g/(cm·s))·t·d) = (1,824·102 (J/s)/cm)·t·d
                                         •  effekt = P = E/t
                                                         (60 J/s) = (1,824·102 (J/s)/cm)·d

hvoraf

                                                         d = (60 / (1,824·102)) cm ≈ 3,3·10-1 cm = 3,3 mm
                                                         
 
 


Svar #5
24. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: HJÆLP-Fysik V2 og M3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.