Matematik
konstanten
Hejsa
Er der en som kan give mig en forklaring på hvorfor en konstant er nødvendig og tilstrækkelig at tilføres når man integrerer det ubestemte integral?
Mvh
Svar #1
25. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
At en funktion F(x) er en stamfunktion (ubestemt integral) til funktionen f(x) betyder, at F'(x) = f(x) . Hvis F(x) er en stamfunktion til f(x), så er også enhver funktion F(x)+k , hvor k er en vilkårlig konstant, en stamfunktion til f(x) .
Svar #2
26. september 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)
Så det er altså fordi vi i den integrerede funktion ikke kan "spore" k, da den forsvinder ved integrationen, og derfor er nødt til at sætte den på i f(x) ?
Svar #3
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det forstod jeg ikke.
Der er uendelig mange stamfunktioner til en given funktion f(x). Hvis F(x) er en af dem, er F(x) + k også en stamfunktion til f(x), hvor k er en vilkårlig konstant. At F(x) er en stamfunktion til f(x) betyder, at F'(x) = f(x) .
Svar #4
27. september 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)
Jamen det godtager jeg så, og glemmer det andet:) mange tak for hjælpen!
Ved du, hvis jeg skal løse et bestemt integral hvor øvre grænse kaldes a og skal være større end 1, hvordan jeg gør det?
Svar #5
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
#4
Bestem en stamfunktion F(x) til den oprindelige funktion f(x) . Det bestemte integral a∫b f(x) dx er da = F(b) - F(a) . Måske jeg ikke forstod dit spørgsmål helt.
Svar #6
29. september 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)
Jo tak. Jeg har fundet frem til at udtryk hvor a indgår og skal bestemme limes for a gående mod uendelig. a har jeg fået til 1- 1/a. Vil svaret ikke været a a vil gå mod uendelig for lim til a gående mod uendelig, grundet at 1/a vil være stigende?
Skriv et svar til: konstanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
