Matematik

Hjælp til 2 opgaver der er gået i sort!!!!

05. april 2005 af MAT2 (Slettet)
Er der nogen der kan give lidt hjælp til følgende opgaver?:

Det oplyses, at pi/6 er løsningen til ligningen sinx = 1/2, x skal være element [0;2pi]

Bestem samtlige løsninger til ligningen

Næste opgave:

En funktion f er givet ved f(x) = (2x^2)/(x^2 - 9)
Bestem en ligning for hver af asymptoterne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2005 af erdos (Slettet)

Ad 1) Du betragter enhedsciklen, med omkredsen 2pi. Du ved at sinus-værdien er positiv i 1. og 2. kvadrant. Derfor må

pi - pi/6

være en anden løsning.

Ad 2)

For x --> +- uendelig spiller de -9 ingen rolle og førsteaksen, y=0, er en vandret asymptote til grafen for f.

3 og -3 er rod i nævneren, men ikke i tælleren. Derfor er linjerne med ligningerne:

x=3 og x=-3

lodrette asymptoter til grafen for f.

OK?

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2005 af allan_sim

#1. Det er nu y=2, der er vandret asymptote til grafen for f :-)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2005 af erdos (Slettet)

#2: Naturligvis... (-;

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2005 af Duffy

#2:

Jah, for

f(x) = 2*x^2/(-3+x)/(x+3)

asymptotisk:

2+18/x^2+162/x^4+O(1/x^6)


Duffy

Skriv et svar til: Hjælp til 2 opgaver der er gået i sort!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.