Matematik

Bestemmelse af tangentens hældning når man ikke har et punkt

26. september 2010 af Hviid93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fået opgaven:

Bestem – uden hjælpemidler – ligningen for den tangent til grafen for funktionen f(x)=√x, der har hældningen 1/4.

Hvordan gør man dette?

Jeg har en ide om at man skal bruge hældningen til at regne sig frem til punktet, hvor tangentens hældning er 1/4, men hvordan?

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af mathon

                          f '(xo) = 1/(2√(xo)) = (1/4)

                                      2√(xo) = 4

                                       √(xo) = 2

                                        xo = 4           f(xo) = f(4) = 2

   tangentligning i (4,2)

                                        y = (1/4)(x-4) + 2

                                       


Svar #2
26. september 2010 af Hviid93 (Slettet)

mange tak (:


Skriv et svar til: Bestemmelse af tangentens hældning når man ikke har et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.