Matematik

Meter areal OSV.

27. september 2010 af Ukendtkurder (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Vi skal lave en blækregning/ Problemregning ... Og har svært ved de stykke vi skal lave her er et eksempel :

Nielsen skal male en stue som er ca. 5 m lang, 4,6 m bred og 3 m høj.

Hvor mange m2 væg skal han ialt male, når døre og vinduer tilsammen er 6,2 m2 ?

beregn loftets areal. 

Hvordan regner man den ud ???

 

Vil i ikke være sød at forklare så en 14 årig kan forstå det ?..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Betragt stuen som en terning, og beregn de fire sider, der svarer til væggene. Du har to vægge, som er 5 meter lange, samt 2 vægge, som er 4,6 meter lange. Begge slags er 3 m høje. Så bruger du formlen for areal af firkant, for at finde væggenes areal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

Hvis det forudsættes, at loft og gulv ikke skal males, skal han male:

(5 m * 3 m) * 2 = 30 m2
(4,6 m * 3 m) * 2 = 27,6 m2

(30 + 27,6) - 6,2 = 51,4 m2


Loftets areal:

5 * 4,6 = 23 m2


Svar #3
27. september 2010 af Ukendtkurder (Slettet)

 Tak Anxyous og ChristianDJ :D


Skriv et svar til: Meter areal OSV.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.