Matematik

har brug for hjælp med at stille en ligning,?

27. september 2010 af nyaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave der hedder:

Anne og Bente kan i forening tømme et anker øl på 15 dage. Efter at have drukket sammen i 6 dage, drikker Anne resten på 30 dage. hvor lang tid ville de hver især have være om at tømme ølanket?


 

(A + B)*15 = anker

(A+B)*6 + 30*A = anker

jeg kan ik komme videre herfra..!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

A angiver den brøkdel af ankeret, som Anne kan drikke på 1 dag, og B angiver tilsvarende den brøkdel, som Bente kan drikke på 1 dag. Betegnelsen "anker" er derfor = 1. Løs de to ligninger med "anker" = 1 . Svarene i antal dage er da (1/A) og (1/B).


Svar #2
27. september 2010 af nyaa (Slettet)

men hvordan ved jeg hvad a og b er ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Dem finder du jo af de to ligninger

(A+B)·15 = 1

(A+B)·6 + 30A = 1

heraf fås

A + B = 1/15

A + B + 5A = 1/6

5A = 1/6 - 1/15 = (5-2)/30 = 1/10

dvs A = 1/50, eller 1/A = 50 dage

B = (1/15) - A = 1/15 - 1/50 = (10-3)/150 = 7/150, eller 1/B = 150/7 = 21 3/7 dage


Skriv et svar til: har brug for hjælp med at stille en ligning,?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.